Livrările cu drona ar putea începe să devină realitate peste trei ani, dacă proiectul celor de la Uber va decurge conform aşteptărilor companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ciuda a încă numeroaselor dificultăţi de ordin tehnic şi legislativ, oficialii Uber cred că au nevoie doar de trei ani pentru a dispune de un serviciu funcţional de livrăre a mâncării cu dronele.

Cel puţin aşa rezultă dintr-un anunţ de angajare postat pe propriul site de Uber, care caută un şef pentru viitoarea divizie de livrări cu drona. Conform descrierii job-ului, acesta trebuie să ajute Uber să aibă un serviciul de livrări cu drona funcţional până în 2021.

Denumit intern UberExpress, serviciul de livrării cu drona va face parte din UberEats şi va reprezenta, cel mai probabil, o opţiune mai scumpă dar şi mai rapidă de livrare a comenzilor de mâncare.

Şeful companiei, Dara Khosrowshahi, spunea în cadrul unei conferinţe care a avut loc în luna mai că Uber va începe un test limitat de livrări cu dronele. Compania americană s-a înscris într-un program federal care-i permite să testeze drone în zona San Diego, alături de alte companii printre care şi Alphabet.

Conform CEO-ului Uber, dronele vor face posibile livrările în mai puţin de 30 de minute.

Până ca livrările cu dronele să devină realitate, dincolo de problema legislativă, companiile implicate trebuie să rezolve numeroase aspecte tehnice ce ţin operarea în siguranţă şi cu precizie a dronelor.

Uber se pregăteşte să devină o companie publică anul viitor, fiind evaluată în prezent la 120 de  miliarde de dolari. Din strategia şefilor Uber de a convinge investitorii fac parte planurile de extindere a domeniului de activitate al companiei dincolo de transportul de persoane.

Livrările de mâncare, cu sau fără drone, reprezintă un astfel de domeniu care ar putea aduce venituri importante companiei americane. Bancherii care ajută Uber pentru IPO-ul de anul viitor au evaluat divizia UberEats la 20 de miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.