Secret Service a anunţat că a început să testeze în perimetrul Casei Albe un sistem de recunoaştere facială cu scopul depistării eventualelor ameninţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recunoaşterea facială va funcţiona prin compararea figurilor scanate cu o bază de date care conţine “persoane de interes”, ce ar putea constitui un pericol pentru securitatea preşedintelui Americii.

În cadrul testului, care ar trebui să aibă loc până pe 30 august 2019, rolul persoanelor de interes este jucat proprii angajaţi care s-au oferit voluntari. Testul urmează să verifice cât de corectă este identificarea automată făcută prin recunoaştere facială.

Toate imaginile cu persoane de interes depistate de sistemul de recunoaştere facială în cadrul testului sunt salvate şi verificate de un angajat al Secret Service. Ulterior, acestea vor fi şterse.

În prezent, persoanele căutate sau considerate periculoase sunt identificate de agenţii Serviciului Secret pe baza fotografiilor. Recunoaşterea facială ar putea deveni o versiune cel puţin parţial automatizată a acestui proces.

Una din probleme este că tehnologia de recunoaştere facială pare a fi departe de ceea ce se aşteaptă de la ea. Aceasta a fost implicată deja în mai multe ţări în cazuri de identificare eronată a persoanelor.

Nu mai târziu de vara acestui an, un test la care a fost supusă tehnologia de recunoaştere facială dezvoltată de Amazon a arătat acest lucru. Imaginile membrilor Congresului American au fost comparate cu o bază de date compusă din 25.000 de persoane arestate, iar sistemul celor de la Amazon a identificat în mod eronat printre aceştia 28 de membrii ai Congresului.

O altă preocupare priveşte încălcarea în masă a intimităţii cetăţenilor prin folosirea sistemelor de recunoaştere facială. Uniunea Libertăţilor Civile Americane s-a arătat îngrijorată că această tehnologie ar putea ajunge să fie folosită nu doar la Casa Albă, ci oriunde călătoreşte Preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.