Elon Musk a anunţat că a decis să schimbe numele viitoarei rachete de mari dimensiuni construită de SpaceX din BFR în Starship.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Racheta BFR (Big Falcon Rocket) se va numit de acum înainte Starship, a scris şeful SpaceX, Elon Musk, pe Twitter. Totodată, sistemul folosit pentru propulsarea rachetei dincolo de zona gravitaţională a Pământului se va numi Super Heavy.

Astfel numele complet al întregului ansamblu va fi Starship Super Heavy.

În primă fază, racheta celor de la SpaceX este gândită pentru transportul interplanetar şi urmează să înlocuiască mai vechile rachete ale companiei, Falcon 9 şi Falcon Heavy.

Însă, numele ales de Musk are şi o altă semnificaţie. Denumirea Starship s-ar justifica doar dacă racheta ar fi capabilă să călătorească şi către alte stele.

Cu alte cuvinte, Starship ar trebui să părăsească sistemul nostru solar şi să viziteze şi alte sisteme solare, adică să fie capabilă să călătorească pe distanţe mult mai veste. Cel mai apropiat sistem solar este Alpha Centauri, la 4,3 ani lumină distanţă de planeta noastră.

Musk a confirmat, tot pe Twitter, că în lansările  viitoare racheta va fi capabilă să atingă alte sisteme solare.

Deocamdată racheta Starship se află într-un stadiu incipient de dezvoltare, proces pentru care sunt direcţionate 5% din resursele SpaceX. În designul actual, aceasta are o lungime de 118 metri şi ar putea transporta o încărcătură de 100 de tone pe Marte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.