Cu ajutorul IBM, producătorul auto Toyota a lansat prima reclamă video al cărui scenariu este scris de un sistem de inteligenţă artificială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua reclamă la sedanul de lux Lexus ES este rezultatul îmbinării performanţei învăţării mecanice şi a creativităţii unuia dintre cei mai apreciaţi regizori.

Scenariul reclamei a fost compus de Watson, inteligenţa artificială dezvoltată de IBM, iar regia i-a aparţinut lui Kevin Macdonald, câştigător de Oscar în 2000 cu documentarul One Day in September.

Reclama începe cu maşina părăsind în mod simbolic fabrica sub privirile pline de emoţie ale creatorului său şi continuă, cu mult dramatism, cu un test din care automobilul scapă întreg datorită eficienţei sistemului automat pentru frânare de urgenţă.

Întreaga reclamă, de la început până la sfârşit, comunică emoţie. Manipularea emoţiilor este una dintre cele mai vechi strategii ale advertisingului, însă este interesant de observat cum a deprins AI-ul acest aspect.

Scenariul este rezultatul procesării celor mai populare reclame la automobile de lux din ultimii 15 ani. Watson le-a analizat, a descoperit punctele comune şi a aplicat tot ce a învăţat în crearea acestui scenariu.

“Este fascinant modul în care AI-ul a interpretat emoţia umană, lăsând totodată semne clare că în scenariu că nu este o creaţie a omului”, a spus regizorul Kevin Macdonald.

Ca o coincidenţă, reclama a fost lansată la o zi după ce şeful diviziei de inteligenţă artificială de la Google scotea în evidenţă limitările actuale ale AI-ului în ceea ce priveşte gândirea creativă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.