Google lansează o funcţie de verificarea a corectitudinii gramaticale a textelor, care foloseşte algoritmi ce ţin de sfera inteligenţei artificiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gramatica utilizatorilor care folosesc serviciul Google Docs va fi analizată de un AI capabil să depisteze şi să corecteze greşelile gramaticale.

Facilitatea are la bază aceeaşi tehnică de învăţare mecanică pe care Google o foloseşte pentru traduceri. Google Translate este ajutat de inteligenţa artificială să realizeze traduceri mai fluente ale unor fraze întregi.

Şi în acest caz este vorba tot de o traducere, doar că în loc să fie vorba de două limbi distincte, aceasta se face din gramatica cu greşeli în gramatica corectă.

AI-ul a învăţat mecanic care sunt formulările corecte din sute de mii de articole procesare. Astfel, acesta poate depista formulările greşite din punct de vedere gramatical şi sugera corecturi.

Cei de la Google susţin că AI-ul este capabil să corecteze în timpul scrierii orice fel de greşeli gramaticale, de la cele mai simple la cele mai complicate.

Noua facilitate nu va fi, însă, disponibilă imediat tuturor utilizatorilor. De astăzi, va putea fi folosită în cadrul Google Suite, acolo unde trebuie mai întâi activată de administrator.

Google nu a anunţat o dată de lansare oficială şi nici ce limbi vor fi suportate, însă cei interesaţi de testarea versiunii alpha pot completa un formular de participare.

Lansarea în stadiu de test a acestei facilităţi vine la doi ani după ce Google a anunţat că AI-ul pe care-l foloseşte pentru traduceri se apropie de nivelul de acurateţe caracteristic oamenilor.

Google nu este prima companie care apelează la AI pentru corectări gramaticale. Serviciu Grammarly face acest lucru deja de ani buni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.