Compania americană Adobe a prezentat o viitoare facilitate a aplicaţiei sale de editare video care poate schimba orientarea camerei şi completa automat cadrele cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul uneia dintre cele mai complexe aplicaţii de prelucrare video, Premiere Pro CC, susţine că o filmare verticală realizată cu telefonul va putea fi transformată într-una normală (pe orizontală) cu o singură apăsare de buton.

Responsabil pentru această “magie” va fi inteligenţa artificială folosită de companie în aplicaţiile sale de prelucrare video şi foto, numită Sensei, iar funcţia va fi regăsită în aplicaţie sub denumirea “Smooth Operator”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Singurul lucru pe care-l are de făcut utilizatorul, înainte de a apăsa butonul din program, este alegerea formatului dorit. Spre exemplu, pentru o filmare verticală, ar putea alege formatul 4K, care presupune o încadrare orizontală.

AI-ul Sensei va analiza imaginea avută la dispoziţie şi va crea o hartă în relief. Pentru aceasta, o reţea neuronală va examina toate elementele de pe filmare pentru a înţelege părţile importante.

Pe baza hărţii în relief create astfel, AI-ul va adăuga în noul cadru elemente care consideră el că vin firesc în completarea celor observate pe filmarea originală.

Tehnologia prezentată de Adobe este încă în faza de testare şi, ca orice chestiune de ţine de inteligenţa artificială, este foarte posibil, cel puţin la început, ca nu toate rezultatele să fie la fel de bune precum cele prezentate de reprezentanţii companiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.