Nvidia a lansat o nouă generaţie de plăci video pentru PC-uri care promit imagini mai realiste cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul conferinţei Gamescon 2018 care se desfăşoară în Germania, la Cologne, producătorul de soluţii grafice Nvidia a prezentat o nouă generaţie de plăci dedicate în primul rând jocurilor.

Principala calitate a celor trei modele noi, RTX 2070, RTX 2080 and RTX 2080 Ti, este, conform producătorului, crearea unor imagini cu un nivel mai înalt de realism, imagini la a căror creare contribuie şi un algoritm de inteligenţă artificială.

Urmărirea în timp real a razelor de soare este numele lung al noii tehnologii. Rolul acesteia este simularea condiţiilor de lumină şi umbră pe care razele soarelui le creează în realitate şi reproducerea acestora pe PC.

Noua generaţie de plăci video adaugă la procedura de generare a graficii folosite până acum capacităţile inteligenţei artificiale. Aceasta vine şi completează pixelii lipsă reproducând mai fidel lumina şi umbra generate de razele solare, împreună cu toate reflexiile generate de obiectele din mediul virtual.

Cei de la Nvidia nu intră în detalii tehnice privind modul în care acest particular algoritm de inteligenţă artificială funcţionează, însă, cel mai probabil, acesta foloseşte învăţarea mecanică deprinsă din procesarea filmărilor şi fotografiilor realizate în mediul real, pentru a îmbunătăţi modul în care arată mediul virtual.

Tehnologia are aplicare în primul rând în domeniul jocurilor, însă va putea fi aplicată şi în alte zone, precum prelucrarea video şi foto pe calculator.

Preţurile celor trei plăci video din noua generaţie sunt cuprinse între 500 şi 1.000 de dolari.

5,5 miliarde de dolari din veniturile totale de 9,7 miliarde de dolari obţinute de Nvidia în ultimul an fiscal au venit din zona jocurilor electronice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.