Google a implementat algoritmi de inteligenţă artificială care ajută la prezicerea mai eficientă a inundaţiilor în serviciul său de alerte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul de alerte pentru dezastre naturale al Google a funcţionat până acum exclusiv pe baza datelor furnizate de agenţiile naţionale specializate în aceste fenomene.

Cu ajutorul inteligenţei artificiale, Google începe acum să facă propriile analize pe care să le folosească, împreună cu cele ale agenţiilor naţionale, pentru alertarea populaţiei în cazul inundaţiilor.

Noua variantă a serviciului de alertări folosit de Google a fost lansat în India, mai precis în regiunea Panta, unde luna aceasta a emis deja primele avertizări la care a contribuit şi inteligenţa artificială.

AI-ul este doar parte a noului sistemului de alerte al celor de la Google. Acesta este folosit în combinaţie cu o serie întreagă de date istorice.

Inundaţiile înregistrate în trecut, înălţimea terenului, nivelul actual al apelor sunt toate luate în calcul de inteligenţa artificială pentru a prezice cât mai detaliat nu doar când se va produce o inundaţie, ci şi cât de gravă va fi aceasta.

Datele şi alertele celor de la Google ajung la utilizatori prin intermediul unor servicii precum Google Search sau Google Maps.

Google Maps, spre exemplu, afişează în regiunile pentru care are date un strat suplimentar care ia locul hărţii obişnuite pentru a afişa informaţii privind dezastrele naturale care se produc în mod tradiţional în regiune.

Serviciul de alerte al Google este disponibil deocamdată într-un număr limitat de ţări, printre care Statele Unite, Canada, Brazilia, Japonia şi India.

Conform celor de la Google, serviciul de alerte a emis deja până acum zeci de mii de alerte de nivel mediu şi peste 200 de alerte SOS, care indică un nivel ridicat de pericol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.