O filială a GlaxoSmithKline a obţinut rezultate pozitive în primul său studiu de fază a treia pentru un tratament format din două medicamente destinat tratării HIV, transmite MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Studiul realizat de ViiV Healthcare a arătat că tratamentul injectabil cu medicamentele cabotegravir şi rilpivirină, administrat o dată pe lună, are o eficacitate similară cu tratamentul standard format din trei medicamente orale, administrat zilnic.

Dacă tratamentul cu două medicamente va fi aprobat, va oferi persoanelor infectate cu HIV o lună de zile între fiecare doză de terapie antiretrovirală.

 În acest fel, tratamentul pentru HIV va fi transformat din 365 de doze pe an la 12 doze, a declarat John Pottage, director ştiinţific şi director medical la ViiV Healthcare.

Acţionarii ViiV Healthcare  sunt GSK, împreună cu Pfizer şi Shionogi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.