Facebook a anunţat că secţiunea de anunţuri a reţelei sale va folosi inteligenţa artificială pentru a ajuta utilizatorii în creare anunţurilor şi vânzarea produselor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania americană va folosi algoritmi de învăţare mecanică pentru a optimiza vânzarea şi cumpărarea prin Marketplace sugerând preţul de vânzare, categoria potrivită şi chiar pentru a face recomandări.

Inteligenţa artificială va recomanda utilizatorilor preţul potrivit pentru produsele pe care le pun la vânzare. AI-ul va realiza acest lucru pe baza preţurilor la care s-au vândut cel mai bine produse similare.

Tot cu ajutorul inteligenţei artificiale va fi sugerată şi categoria potrivită pentru postarea unui anunţ. AI-ul va analiza descrierea şi imaginea produsului pentru a înţelege despre ce este vorba şi va sugera categoria corectă.

Acelaşi AI va fi folosit tot pe baza analizării şi recunoaşterii elementelor dintr-o imagine pentru a filtra eventualul conţinut ofensator care ar putea ajunge pe această cale în cadrul reţelei sociale.

Compania americană are planuri mai în ceea ce priveşte zona augmentată combinată cu inteligenţa artificială, mizând pe aceste tehnologii pentru a-şi impune secţiunea de anunţuri.

În viitor, cei de la Facebook vor să faciliteze cumpărăturile pornind de la o imagine. Spre exemplu, un utilizator care vede la cineva un telefon care-i place, îi va face o poză, iar Facebook îl va îndruma spre acel produs aflat la vânzare în Marketplace.

Mai mult, cei de la Facebook cred că AI-ul va putea face şi sugestii competente de achiziţii în diverse domenii. Plecând de la o poză a unei sufragerii, de exemplu, AI-ul ar putea ajunge să sugereze îmbunătăţiri de design interior şi, evident, să-l îndrume spre achiziţionarea unei piese de mobilier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.