Unul dintre posibilele scenarii ale viitorului este ca omul să fie marginalizat de inteligenţa artificială, la fel cum omul a procedat cu alte specii de primate, crede Elon Musk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk, devenit unul dintre cei mediatizaţi antreprenori din lume datorită aspiraţiilor îndrăzneţe ale companiilor sale, spune că este doar o chestiune de timp până când inteligenţa artificială o va depăşi pe cea biologică.

Umanitatea ar trebui să fie foarte atentă la cum dezvoltă AI-ul şi cum îl va proiecta în viitor, avertizează Musk, pentru că în cazul în care omul va gestiona prost acest aspect, ar putea deveni o specie pe cale de dispariţie.

Acesta dă exemplul relaţiei dintre om şi celelalte primate şi spune că specia mai inteligentă va încerca să-şi creeze un mediu proprice propriei existenţe, fără a ţine cont sau chiar ştiind că face rău celorlalte specii.

Acelaşi lucru, spune Musk, se poate întâmpla şi în relaţia dintre om şi AI, doar că AI-ul va fi în poziţia dominantă iar omul în locul maimuţei. “Este doar unul din scenariile posibile”, a spus Musk.

Una dintre companiile lui Elon Musk, numită Neuralink, are ca scop crearea unei interfeţe prin care omul să comunice direct cu AI tocmai pentru a atenua din diferenţa de inteligenţă care se va crea între cei doi.

Neuralink încearcă să creeze o interfaţă electrod - neuron la nivel micro, o tentativă considerată de unii experţi nerealistă şi imposibil de realizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.