Amazon a anunţat că asistentul său digital Alexa va putea citi ştirile din paginile web la fel ca un prezentator profesionist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentatorul TV (sau radio) va fi doar unul dintre noile moduri de citire pe care Alexa la va învăţa. Amazon spune că inteligenţa artificială va fi folosită în acest proces.

Oficialii companiei nu pretind că vocea asistentului digital va putea fi confundată de la bun început cu cea a unui om şi, din exemplele disponibile, este evident sunetul sintetizat.

Însă, chiar dacă sunetul vocii nu este tocmai uman, modul numit newscaster de Amazon are inflexiunile şi intonaţiile pe care le foloseşte de obicei un prezentator de ştiri.

Amazon susţine că testele realizate arată că utilizatorii săi preferă modul newscaster în locul celui tradiţional când vine vorba de citirea articolelor web.

La baza noului mod folosit de Alexa stă o nouă tehnologie NTTS (neural text-to-speech) care foloseşte învăţarea mecanică pentru a sintetiza mai rapid vocea.

Metoda folosită până acum presupunea despărţirea cuvintelor în sunete şi lipirea acestora pentru formarea cuvintelor şi a frazelor noi.

Felul în care prezentatorii citesc ştirile a fost deprins prin învăţare mecanică în urma procesării a câtorva ore de înregistrări audio ale ştirilor.

Noul mod newscaster va fi disponibil celor care folosesc asistentul digital Alexa în următoarele săptămâni. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.