Google a activat funcţia de traducere în timp real promisă pentru căştile cu Google Assistant în urmă cu an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2017, când Google a lansat căştile Pixel Puds, compania promitea că acestea vor putea realiza traduceri în timp real, prin intermediul Google Assistant. A fost nevoie de puţin mai mult de un an pentru ca Google să-şi respecte promisiunea, însă traducerea în timp real este acum o facilitate concretă.

Traducerea în timp real a fost activată printr-un update de software lansat de gigantul american pentru Google Assistant. Ca urmare, toate căştile care oferă suport pentru Google Assistant pot realiza traduceri în timp real când sunt conectate la un telefon cu Android pe care este instalată aplicaţia Google Assistant.

Traducerea prin intermediul căştilor se aseamănă în parte cu vorbitul la o staţie walkie-talkie. Utilizatorul ţine apăsat butonul de pe casca dreaptă cât timp vorbeşte pentru ca fraza rostită să fie interceptată de Google Assistant.

Pentru traducerea în sens invers se ţine apăsată pictograma microfon din aplicaţia Google Assistant de pe telefon cât timp vorbeşte interlocutorul. La ridicarea degetului de pe pictogramă, răspunsul tradus va fi redat în cască.

Primele rezultate par a fi încurajatoare. Deşi tehnologia celor de la Google este departe de translatorul universal din Star Trek şi nu poate fi folosit pentru o conversaţie îndelungă, aceasta se dovedeşte utilă pentru un scurt dialog purtat cu o persoană care vorbeşte altă limbă.

Pentru început, sunt suportate 40 de limbi, inclusiv limba română. În afară de Pixel Buds, aceeaşi facilitate mai este disponibilă şi pe căşti vândute de Sony, LG Bose sau JBL printre alţii - căşti cu suport pentru Google Assistant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.