Producătorul german de automobile BMW a anunţat că va avea de anul viitor un asistent virtual propriu, care va prelua şi îndeplini comenzile vocale ale şoferilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând din martie a anului viitor, maşinile BMW care vor dispune de versiunea 7.0 a sistemului de operare al producătorului german vor accepta comenzi vocale similare celor disponibile deja de câţiva ani pe smartphone-uri.

Şoferii vor putea folosi aceste comenzi vocale pentru a regla ventilaţia şi temperatura, luminozitatea sau muzica, fără a mişca un deget.

Asistentul va răspunde la comanda „Hei, BMW”, însă aceasta poate fi personalizată. Fiecare utilizator poate alege o anumită denumire în loc de „BMW”, la care să răspundă asistentul virtual.

BMW este doilea mare producător, după Mercedez-Benz, care preferă să dezvolte un asistent virtual propriu, decât să apeleze la soluţiile giganţilor din domeniul tehnologiei.

Este o mutare ambiţioasă din parte germanilor, mai ales având în vedere că producătorii auto, în mod tradiţional, nu au reuşit să ţină pasul din acest punct de vedere cu companii precum Google sau Apple.

BMW nu s-a delimitat însă complet de ceilalţi asistenţi digitali existenţi deja pe piaţă. Sistemul său va fi în viitor compatibil şi cu alţi asistenţi, precum cei de pe smartphone-uri.

Astfel, utilizatorul va putea da anumite comenzi, precum pornirea motorului sau încălzirea maşinii, încă înainte să ajungă la aceasta.

Cei de la BMW spun că asistentul companiei va învăţa şi va deveni mai util în timp, pe parcurs ce va fi folosit, însă nu au dat detalii despre modul concret în care se va întâmpla acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.