Blue Origin, compania spaţială a lui Jeff Bezos, intenţionează să ceară aproximativ 200.000-300.000 de dolari persoanelor interesare să participe la primele călătorii pe care le va efectua în spaţiu anul viitor, au declarat două persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Posibilii clienţi şi industria aerospaţială au aşteptat cu interes să afle costul unui loc în vehiculul spaţial New Shepard al Blue Origin, pentru a şti dacă preţul este accesibil şi dacă această companie poate atrage o cerere suficientă pentru a obţine profit din turismul spaţial.

Directorii Blue Origin, creată de Bezos în anul 2000, au declarat luna trecută, la o conferinţă de afaceri, că intenţionează să efectueze în curând zboruri test, cu pasageri, cu nava New Shepard. Compania urmează să înceapă anul viitor vânzarea biletelor pentru călătorii spaţiale.

Blue Origin, al cărei sediu se află la 32 de kilometri de Seattle, a făcut public designul vehiculului, format din racheta de lansare şi o capsulă pentru pasageri detaşabilă, dar nu a oferit informaţii referitoare la stadiul producţiei şi preţurile biletelor.

Reprezentanţii Blue Origin nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii legate de programele companiei şi strategia legată de preţuri.

Bezos a declarat în luna mai că preţurile biletelor nu au fost încă stabilite.

New Shepard este proiectată să transporte şase pasageri la o distanţă de 100 de kilometri deasupra Pământului, în spaţiul suborbital, suficient de sus pentru a experimenta câteva minute de imponderabilitate şi a vedea curbura Pământului, înainte de revenirea pe Pământ a capsulei presurizate, cu ajutorul unor paraşute.

Capsula are şase ferestre de observaţie despre care Blue Origin a anunţat că sunt de aproape trei ori mai înalte decât cele ale avionului Boeing 747.

Blue Origin a efectuat zboruri test de decolare verticală şi aterizare a New Shepard de la platforma sa de lansare din Texas, dar fără pasageri la bord. Două dintre zboruri au inclus un manechin de testare numit de companie manechinul Skywalker.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.