Gigantul american Amazon pregăteşte lansarea unei serii de produse, în frunte cu un cuptor cu microunde, a căror utilizare se va putea face cu ajutorul asistentului digital Alexa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse anonime din cadrul Amazon au declarat pentru CNBC că până la finele anului compania americană va lansa nu mai puţin de opt produse care vor integra asistentul digital Alexa.

Printre cele opt se vor număra un cuptor cu microunde, un amplificator, un receptor, un subwoofer şi un dispozitiv pentru maşini. Prezentarea oficială urmează să fie făcută chiar în luna septembrie.

Integrarea asistentului digital în cuptorul cu microunde, de exemplu, va permite utilizatorilor să-l folosească pe baza comenzilor vocale. „Încălzeşte-mi ceaiul” sau „decongelează puiul” ar putea deveni comenzi vocale banale pentru acest tip de produs.

Extinderea Amazon în zona smart home şi creşterea numărului de produse în care este integrat asistentul digital Alexa reprezintă una din priorităţile companiei. În luna iulie Jeff Bezos declara că doreşte ca utilizatorii să poată folosi Alexa de oriunde.

Deşi nu face publice cifrele vânzărilor, cei de la Amazon au spus totuşi că până acum au fost vândute zeci de milioane de produse care integrează asistentul digital Alexa.

Conform Global Market Insights, doar piaţa difuzoarele inteligente (una din categoriile de produse care foloseşte asistenţi digitali) va ajunge să valoreze până în 2024 peste 30 de miliarde de dolari.

Conform Bloomberg, Amazon va încerca să-şi extindă prezenţa în zona smart home prin lansarea unui robot de casă care va ajuta la realizarea diverselor sarcini casnice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.