Fundaşul ucrainean al formaţiei Manchester City, Oleksandr Zincenko, s-a declarat dezamăgit de tăcerea fotbaliştilor ruşi despre războiul din Ucraina, conform The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am prieteni acolo, un cerc redus acum aproape la nimic. Sunt atât de dezamăgit. Oamenii pe care îi cunosc m-au sunat de îndată ce a avut loc invazia, mi-au trimis mesaje: «Îmi pare atât de rău, Alex, dar nu putem face nimic». Sigur că poţi face ceva", a explicat jucătorul, care a jucat un sezon (2015-2016) la FK Ufa.

În primele zile ale invaziei, Zincenko afirmase pentru BBC că nu face "altceva decât să plângă".

Acum, el consideră că fotbaliştii ruşi sau alte personalităţi nu ar avea de suferit dacă ar spune că sunt împotriva războiului.

"Dacă tăceţi, înseamnă că susţineţi ceea ce se întâmplă acum în Ucraina. Poate că sunt speriaţi, pentru că reţelele de socializare ruseşti arată imagini cu oameni trimişi la închisoare dacă protestează. Dar luaţi în special fotbaliştii sau orice celebritate puternică: credeţi că vor fi arestaţi dacă toţi postează pe Instagram în acelaşi timp un mesaj care spune: «Suntem împotriva acestui război, trebuie să-l oprim?» Bineînţeles că nu va fi cazul", a menţionat Zinchenko.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.