Clubul Dinamo Bucureşti anunţă că a ajuns la un acord cu Željko Kopić pentru preluarea postului de antrenor principal al echipei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Željko Kopic a fost la prima aventură la un club mare şi a rămas cel mai longeviv antrenor al formaţiei Slaven Belupo în istoria de 110 ani a clubului şi a ajuns în finala Cupei Croaţiei în sezonul 2015-2016, una dintre cele mai mari performanţe din istoria clubului. Apoi a continuat la Hajduk Split în sezonul 2017-2018, pe care a dus-o, la rându-i, în finala Cupei. În 2018 a preluat Pafos FC, în prima ligă din Cipru, unde a fost foarte apreciat, câştigând un premiu de ‘’Coach of the Month’’ şi a reuşit victorii mari împotriva unor cluburi mari, precum Apoel, Omonia sau AEK.

La întoarcerea în Croaţia, a devenit director de Academie la Dinamo Zagreb, una dintre cele mai productive şcoli de fotbal din întreaga lume. În decembrie 2021, a fost ales la cârma clubului Dinamo Zagreb, unde a obţinut 7 victorii consecutive în HNL Croaţia şi a obţinut remarcabila victorie împotriva celor de la West Ham, prima a unui club croat împotriva unui club englez pe terenul britnicilor din istorie. De asemenea, a învins Sevilla în fazele eliminatorii Europa League. La finalul acelui sezon, Dinamo Zagreb a câştigat campionatul Croaţiei.

La Botev Plovdiv a petrecut doar câteva luni, luând echipa de pe ultimul loc şi a redresat corabia, părăsind clubul de pe locul 10, cu o eficienţă foarte bună în scurta perioadă de timp petrecută acolo.

Fiind fost director de Academie, Željko Kopic şi-a lăsat amprenta asupra multor cluburi prin identificarea talentului tânăr, care în viziunea sa trebuie promovat la echipa mare, fiind şi un metodist foarte dezvoltat.

Conferinţa de presă pentru prezentarea noului antrenor al FC Dinamo va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.