Zece fotbalişti din Benin care au minţit cu privire la vârsta lor, ceea ce a dus la excluderea naţionalei "sub 17 ani" din preliminariile Cupei Africii 2019, au fost condamnaţi în ţara lor la câte şase luni de închisoare, dintre care una cu executare, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul preşedinte al Federaţiei de Fotbal din Benin Anjorin Moucharaf a primit cea mai dură pedeapsă, 12 luni de închisoare, dintre care două cu executare.

În urma unui examen cu rezonanţă magnetică pentru stabilirea vârstei, efectuat, în septembrie, la Niamey, în Niger, s-a stabilit că zece "juniori" din lotul "sub 17 ani" de 18 fotbalişti aveau în realitate peste 20 de ani, unii chiar peste 27 de ani.

În urma acestui scandal, procuroul general al Beninului s-a sesizat din oficiu, iar Ministerului Sporturilor din această ţară a depus plângere. La revenirea din Niger, cei zece fotbalişti şi conducătorii delegaţiei au fost reţinuţi de poliţie încă de la coborârea din avion, fiind acuzaţi de fals şi uz de fals.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.