Wu Lei a devenit, joi seară, primul fotbalist chinez care marchează în grupele unei competiţii europene, informează uefa.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacantul a deschis scorul în minutul 64 al meciului pe care echipa lui, Espanol Barcelona, l-a câştigat, în deplasare, cu ŢSKA Moscova, scor 2-0, în etapa a II-a Grupei H.

El este la al doilea gol în acest sezon al Ligii Europa, după ce a marcat şi turul al treilea preliminar al Ligii Europa, în meciul jucat acasă cu FC Luzern, scor 3-0.

Wu Lei, 27 de ani, fost jucător la Shanghai SIPG şi de 64 de ori internaţional, nu este însă primul chinez care înscrie în cupele europene.

La 14 august 2003, Sun Jihai, legitimat atunci la Manchester City, a marcat în meciul cu The New Saints, din preliminariile Cupei UEFA.

După zece ani, Wang Chu marcat pentru Jeunesse Esch din Luxemburg în ambele manşe ale primului tur preliminar al Ligii Europa cu finlandezii de la TPS Turku.

Transferat de Espanol în ianuarie pentru suma de două milioane de euro, Wu Lei l-a egalat, joi, pe compatriotul său Sun Xiang, fost jucător la Austria Viena şi PSV, care era jucătorul chinez cu cele mai multe meciuri în cupele europene, opt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.