Estonul Ott Tänak a câştigat duminică Raliul Chile, a 11-a din cele 13 etape ale Campionatului Mondial de Raliuri. Finlandezul Kalle Rovanperä nu a reuşit să îşi adjudece la finalul competiţiei al doilea titlu mondial consecutiv, aşa cum spera, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tänak, care a obţinut a doua victorie a sezonului şi a 19-a din cariera sa în WRC, a dominat raliul la bordul maşinii sale M-Sport/Ford, terminând cu aproximativ 42 de secunde în faţa belgianului Thierry Neuville (Hyundai) cu 1 min 7 sec în faţa britanicului Elfyn Evans (Toyota).

Kalle Rovanperä, de asemenea la volanul unei Toyota, nu a putut obţine o clasare mai bună decât locul 4 şi a văzut cum Evans a recuperat două puncte în campionat, ajungând la 31 de puncte în spatele liderului, cu două etape rămase de disputat şi 60 de puncte de distribuit.

Toyota a reuşit totuşi, datorită rezultatelor obţinute de piloţii săi în Chile, să obţină titlul mondial al constructorilor în faţa celor de la Hyundai.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.