World Athletics şi Fundaţia International Athletics au creat un fond de 500.000 de dolari pentru sportivii care au probleme financiare din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din cauza pandemiei, evenimentele sportive au fost suspendate, astfel că atleţii au pierdut din punct de vedere financiar.

Preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, va conduce un grup care va analiza cererile de ajutor financiar. Grupul se va reuni în această săptămână şi va analiza şi modalităţi de strângere a unor fonduri suplimentare.

“Sunt în contact permanent cu sportivii din întreaga lume şi ştiu că mulţi au probleme financiare din cauza anulării majurităţii competiţiilor din ultimele două luni. Atleţii noştri profesionişti se bazează pe premiile în bani ca parte a veniturilor lor şi suntem conştienţi că sezonul nostru competiţional este afectat grav de pandemie”, a afirmat Coe într-un comunicat.

El a precizat că speră ca în acest an să mai fie posibil să aibă loc “ceva competiţii”. “Între timp, vom încerca să ajutăm cât mai mulţi sportivi posibil prin acest fond”, a adăugat Sebastian Coe.

Din competiţia Diamond League s-au amânat din cauza pandemiei şapte etape peogramate în perioada aprilie-iunie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.