Wim Fissette, antrenorul jucătoarei japoneze de tenis Naomi Osaka, spune că sportiva îşi foloseşte statutul de superstar pentru a forţa schimbarea, prin controversatul ei boicot media la Roland Garros, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii de la Roland-Garros au ameninţat-o, duminică, pe Osaka, locul 2 mondial, cu descalificarea dacă va continua să boicoteze conferinţele de presă organizate după meciuri, despre care ea a spus că îi dăunează sănătăţii mintale.

"Naomi are ocazia să-şi folosească statutul pentru a aborda probleme şi a iniţia lucrurile", a declarat belgianul Wim Fissette, fost antrenor al Simonei Halep, pentru revista germană Der Spiegel.

Potrivit lui Fissette, Osaka "ştie că este important să vorbeşti cu presa” şi că nu boicotează mass-media "pentru ea însăşi”, ci pentru că este "îngrijorată de probleme fundamentale şi vrea să provoace o schimbare".

"În Statele Unite, sportivii vor mai multă libertate în relaţiile lor cu presa. Deci, pur şi simplu nu sunt ameninţaţi imediat cu o sancţiune dacă nu se simt bine într-o zi", a explicat antrenorul. 

După victoria de duminică împotriva Patriciei Maria Tig, locul 63 WTA, scor 6-4, 7-6 (4), Osaka trebuie să o înfrunte pe Ana Bogdan, locul 102 WTA, miercuri, în turul al doilea al French Open.

Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că Naomi Osaka a fost amendată cu 15.000 de dolari pentru că nu şi-a onorat obligaţiile contractuale legate de mass-media, decizie venită după meciul japonezei cu Patricia Ţig. Dacă va continua să refuze să se prezinte la conferinţele de presă, Osaka riscă să fie chiar exclusă din competiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.