Managerul echipei Arsenal Londra, Arsene Wenger, a declarat că nu credea că se va mai juca meciul cu FC Koln din Liga Europa, după ce aproximativ 20.000 de fani germani au forţat intrarea pe Emirates, deşi, oficial, numai 3.000 dintre ei aveau bilet. Însă au fost germani care şi-au procurat bilete în zonele rezervate suporterilor echipei gazdă, tensionând astfel şi mai mult atmosfera. FC Koln a revenit după 25 de ani în cupele europene, în acest sezon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Când am văzut imaginile, m-am gândit că nu putem risca să jucăm meciul. La un anumit moment, m-am gândit că nu vom juca, deoarece nu vedeam poliţia asumându-şi riscuri. Trăim într-o societate cu sută la sută securitate. Suporterii noştri s-au comprtat bine în această situaţie. UEFA va face sigur o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat. Cu siguranţă, au fost mai mulţi oameni decât posesori de bilete. Nu ştiu cum s-au infiltrat printre suporterii noştri şi să fie pe tot stadionul, dar au făcut-o foarte bine. Nu ştiu dacă au devenit membri ai lui Arsenal sau le-au luat de pe Internet (n.r. -biletele), dar le-a ieşit bine", a declarat Wenger, potrivit The Guardian.

"Ne vom informa cu privire la această situaţie şi vom vorbi oficial în următoarele zile", a declarat un purtător de cuvânt al clubului FC Koln.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cu două ore înaintea startului oficial al meciului (20.05, ora locală), poliţia londoneză a închis podurile care reprezintă principalele căi de acces către stadion. Fanii fără bilet s-au îngesuit pe poduri şi acest lucru i-a împiedicat pe posesorii de tichete să treacă spre stadion. Mai mult, unii germani au cumpărat bilete în sectoarele suporterilor gazdă, alţii. fără tichete, au ajus în zona turnicheţilor şi au forţat accesul pe stadion. Poliţia a reţinut cinci persoane şi a cerut întăriri.

Deşi s-a luat în considerare anularea partidei, autorităţile şi clubul englez au ajuns la concluzia că este mai bine ca meciul să se joace, decât să fi evacuată întreaga arenă. Startul partidei a fost amânat o oră. O problemă dificil de rezolvat a fost separarea suporterilor celor două echipe. 

Situaţia a fost controlată cu greutate, în ciuda faptului că se ştia dinainte că germanii vor veni în număr mare la Londra, fără bilete la meci. "Ştiam, au fost multe discuţii înainte pentru a încerca să împiedicăm venirea celor fără bilet", a declarat un purtător de cuvânt al clubului Arsenal.

Cu excepţia unor torţe şi fumigene aprinse pe stadion de fanii oaspeţi, nu au existat alte incidente după începerea meciului, nici infruntări între suporteri.

Arsenal a învins, cu 3-1, pe FC Koln, în prima etapăa Grupei H a Ligii Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.