World Boxing Council (WBC) a solicitat, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, eliberarea imediată a lui Rudel Obreja, subliniind că este vorba despre dreptul acestuia la viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“WBC este profund îngrijorat de veştile recente din România cu privire la faptul că fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, rămâne încarcerat şi nu are acces la îngrijiri medicale corespunzătoare. Domnul Obreja a fost diagnosticat recent cu cancer pancreatic în formă avansată. Sunt indicii că domnul Obreja ar fi fost condamnat pe nedreept în celebrul dosar “Gala Bute””. Conform familiei, Obreja s-a plâns de dureri abdominale acute de trei luni. În cele din urmă, el a fost dus la spital şi a fost diagnosticat cu cancer în formă avansată, un diagnostic pus extrem de târziu din cauza indiferenţei medicilor închisorii şi a răspunsului slab şi întârziat al sistemului penitenciar. Au fost încălcate grav drepturile omului în cazul domnului Obreja. Codurile internaţionale interzic tortura şi tratamentul inuman al persoanelor încarcerate. Pe scurt, WBC crede că dreptul domnului Obreja la viaţă a fost încălcat”, se arată în comunicatul asociaţiei internaţionale.

“Domnul Obreja ar trebui să fie eliberat imediat, pentru a primi îngrijiri medicale adecvate şi susţinerea familiei sale. Le cerem guvernului român şi tuturor instituţiilor naţionale competente să ia măsurile corespunzătoare pentru a repara situaţia şi a se asigura că drepturile domnului Obreja sunt respectate”, a subliniat WBC.

Forul a precizat că va organiza o strângere de fonduri pentru Rudel Obreja, pentru a se acoperi cheltuielile medicale ale acestuia.

La sfârşitul săptămânii trecute, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, care ispăşeşte o condamnare la închisoare în dosarul Gala Bute, a anunţat că are cancer cu metastaze şi că vrea întreruperea executării pedepsei pentru a începe demersurile medicale fie în ţară, fie în străinătate.

Rudel Obreja a fost condamnat definitiv în aprilie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.