Agenţia Mondială Antidoping a anunţat, marţi, că a depus o cerere de arbitraj la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), cazul fiind referitor la presupusa nerespectare a normelor de către forurile naţionale antidoping din Nigeria şi Venezuela, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste două agenţii au fost sancţionate în toamna anului trecut pentru nerespectarea Codului mondial antidoping introdus de WADA, care consideră că organizaţia nigeriană "nu îndeplineşte încă mai multe cerinţe esenţiale ale programului său antidoping".

Interzicerea arborării drapelelor la Jocurile Olimpice?

Agenţia Antidoping din Venezuela "nu a răspuns încă unei serii de cerinţe critice rezultate din chestionarul de conformitate cu Codul".

Prin urmare, drapelele nigerian şi venezuelean nu pot fi arborate la competiţiile majore, inclusiv la Jocurile Olimpice, până când cele două organizaţii nu îndeplinesc condiţiile stabilite de WADA, care a înaintat cererea către TAS la 9 februarie. De asemenea, WADA a precizat că orice potenţiale sancţiuni în acest caz vor fi aplicate doar după ce va fi pronunţată decizia instanţei.

Cele două agenţii antidoping au contestat acuzaţiile de neconformitate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.