Naţionala Sloveniei, condusă de antrenorul Giani Creţu, este prima semifinalistă a Campionatului European, după ce a învins luni, în sferturi, reprezentativa Ucrainei. Tricolorii vor juca, luni seară, cu campioana olimpică Franţa, tot pentru calificarea în semifinale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Slovenia s-a impus, la Varna, cu scorul de 3-1, pe seturi 25-17, 31-29, 21-25, 25-23.

Antrenorul Giani Creţu (55 de ani) a condus Slovenia şi anul trecut spre semifinalele Campionatului Mondial, fiind declarat ”Antrenorul anului 2022”, de către CEV. El a pregătit şi naţionala României în intervalul 2007-2008.

De la ora 21.00, România va întâlni campioana olimpică Franţa, pe care a învins-o în grupe, cu 3-1. Tricolorii vor juca în această fază la Europene după 38 de ani. La ediţia din 1985 s-au clasat pe locul 8.

Celelalte două partide din faza sferturilor se vor juca marţi, la Bari, între Polonia – Serbia şi Italia – Olanda.

Semifinalele şi finalele pentru medalii se vor disputa în 14, respectiv 16 septembrie, la Roma. Primele trei clasate, cu excepţia Italiei, vor obţine şi calificarea la Campionatul Mondial din 2025. Italia este deja calificată, în calitate de campioană mondială.

Campionatul European din 2023 a ajuns la cea de-a 33-a ediţie. Titlul continental este deţinut de Italia, care a obţinut al 7-lea titlu continental după finala din 2021 cu Slovenia, scor 3-2.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.