Volei Alba Blaj a anunţat, vineri, că va miza în sezonul 2022/2023 pe cinci jucătoare noi, care au semnat cu campioana României: Bojana Milenković (extremă), Georgiana Faleş (centru), Andrea Kossanyiová (extremă), Raisa Ioan (centru) şi Andra Cojocaru (libero).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bojana Milenković (Serbia, 25 ani, 1,85 m), care joacă pe poziţia extremă (secund), revine, după un sezon, la Volei Alba Blaj, de la Chemik Police, alături de care a câştigat în acest an campionatul Poloniei. Cu Volei Alba Blaj, Bojana Milenković a câştigat Cupa României în sezonul 2020/2021. Ea este componentă a naţionalei Serbiei, campioană mondială în 2018 şi campioană europeană în 2017 şi 2019.

Georgiana Faleş (România, 36 ani, 1,86 m), care evoluează pe poziţia centru, vine la Blaj de la Ştiinţa Bacău. Georgiana Faleş este una dintre cele mai experimentate şi valoroase voleibaliste din România, fostă componentă de bază a echipei naţionale. Cariera ei este legată de clubul băcăuan, alături de care a câştigat două titluri naţionale şi o Cupă a României. Este câştigătoare a Cupei Challenge cu CSM Bucureşti, în singurul sezon petrecut la echipa din capitală.

Andrea Kossanyiová (Cehia, 29 ani, 1,85 m), care joacă pe poziţia extremă (secund), vine la Blaj din campionatul Poloniei, unde a evoluat pentru Volley Wrocław. Este componentă de bază a naţionalei Cehiei, alături de care a câştigat de două ori European Golden League (2012 şi 2019), în 2019 fiind desemnată MVP-ul competiţiei. Are în palmares 6 titluri de campioană şi 5 Cupe ale Cehiei, obţinute cu VK Prostějov şi VK UP Olomouc.

Raisa Ioan (România, 22 ani, 1,88 m), care evolează pe poziţia centru, vine la Blaj după un sezon petrecut la CS Medgidia. Ea a debutat în Divizia A1 în tricoul echipei CSU Medicina Târgu Mureş, pentru care a evoluat în perioada 2015-2021, şi are selecţii în naţionala de volei feminin a României.

Andra Cojocaru (România, 20 ani, 1,60 m), care joacă pe poziţia libero, vine la Blaj de la Rapid Bucureşti, echipă pentru care a evoluat în perioada 2019-2022. Tânărul nostru libero şi-a făcut deja debutul în echipa naţională a României.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.