Internaţionalul Adrian Aciobăniţei (23 de ani) va evolua în sezonul viitor la Chaumont, locul 2, după ce a câştigat recent campionatul franţei cu Cannes, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aciobăniţei este al patrulea voleibalist transferat de finalista ultimei ediţii a campionatului francez, după Cedric Da Silva, Maxime Roatta şi Mousse Gueye.

Românul lasă, astfel, posibilitatea de a evolua în Liga Campionilor pentru o participare în Cupa CEV.

În finala play-off-ului, Cannes a învins cu scorul general de 2-1 pe Chaumont, meciul decisiv fiind de-a dreptul dramatic. ”Dragonii” din Cannes au revenit după ce au fost conduşi cu 2-0 la seturi şi au salvat apoi trei mingi de meci în actul al patrulea înainte de a se impune cu scorul de 3-2 (23-25, 15-25, 25-16, 27-25, 15-9).

Titular pe postul de extremă, Adrian Aciobăniţei a fost al doilea marcator al echipei, cu 16 puncte, dar el a fost în întreg campionatul unul dintre jucătorii care au contribuit cel mai serios la succesele echipei în acest sezon încheiat cu cucerirea primului titlu pentru Cannes după o pauză de 16 ani. În total, clubul francez a triumfat în întrecerea internă de 10 ori.

Adrian Aciobăniţei, 23 de ani, a fost desemnat în 2020 cel mai bun voleibalist român de către Federaţia Română de Volei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.