Preşedintele Federaţiei Tunisiene de Fotbal (FTF), Wadie Jary, a fost reţinut în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupţie, a declarat joi un purtător de cuvânt al justiţiei pentru presa locală, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un judecător de la Tribunalul de Primă Instanţă din Tunis a decis să emită un ordin de detenţie împotriva lui Jary, a declarat purtătorul de cuvânt al tribunalului, Mohamed Zitouna.

Cel mai înalt oficial din fotbalul tunisian fusese arestat miercuri seara de către poliţişti în urma unei "plângeri judiciare depuse de minister privind ilegalitatea unui contract încheiat între federaţie şi un director tehnic", anunţase anterior Chokri Hamda, purtătorul de cuvânt al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Potrivit acestuia, cazul este legat de "corupţie financiară în cadrul federaţiei".

Vizat de mai multe anchete

Jary a fost ales preşedinte al FTF în 2012. El a fost ţinta mai multor anchete privind meciuri trucate, spălare de bani, deturnare de fonduri şi corupţie. Oficialul a respins mereu aceste acuzaţii cu argumente.

Presa locală a relatat, de asemenea, dezacorduri profunde între Jary, un fost jucător şi antrenor care în trecut s-a bucurat de un sprijin politic considerabil, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Kamel Deguiche, care a fost numit de preşedintele Kais Saïed după lovitura sa de stat din 25 iulie 2021, prin care a preluat întreaga putere.

În toamna anului 2020, o dispută aprinsă izbucnise deja între Jary şi Taoufik Mkacher, preşedintele clubului Croissant Sportif de Chebba (CS Chebba). FTF a suspendat clubul din centrul-estul ţării, cerând plata unor amenzi şi prezentarea unor documente administrative.

Decizia, denunţată public de Mkacher ca fiind o "nedreptate", a provocat o grevă generală şi manifestaţii timp de peste 10 zile în oraşul cu 22 000 de locuitori. Mkacher şi secretarul general al clubului au primit interdicţia de a ocupa funcţii timp de doi ani din partea FTF în urma unei postări pe Facebook în care preşedintele CS Chebba denunţa managementul "autoritar" şi lipsa de transparenţă a preşedintelui FTF şi cerea un audit al finanţelor FTF.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.