Pugilista americană Virginia Fuchs a fost declarată nevinovată de dopaj, după ce Agenţia Americană Antidoping a stabiilit că substanţe interzise au ajuns în organismul sportivei prin contact sexual neprotejat cu iubitul acesteia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportiva în vârstă de 32 de ani a fost depistată pozitiv cu două substanţe interzise, la un test de urină făcut în afara competiţiilor, la 13 februarie.

“În eşantion s-au descoperit cantităţi mici de metabolit de letrozol şi metabolit de GW1516 , care se explică prin expunerea recentă la substanţe prin transmitere sexuală”, a precizat USADA într-un comunicat.

Forul antidoping a precizat că partenerul lui Fuchs folosea substanţele respective în scop terapeutic şi că pugilista nu este vinovată de dopaj.

“Credem cu tărie că acest caz şi altele asemenea, inclusiv cele de contaminare prin consum de carne şi prin medicamente luate cu reţetă nu trebuie să fie considerate încălcări”, a afirmat preşedintele USADA, Travis Tygart.

În mod normal, pedeapsa pentru folosirea substanţelor interzise este de patru ani de suspendare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.