Campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, a învins sâmbătă, în deplasare, formaţia norvegiană Vipers Kristiansand, cu scorul de 29-27 (14-14), în a treia partidă din grupa D a Ligii Campionilor. Victoria s-a consemnat la debutul antrenorului Dragan Djukici pe banca CSM, după demiterea suedezului Magnus Johansson.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru CSM au marcat Lekici 9 goluri, Neagu 7, Lazovici 4, Mehmedovici 3, Radicevici 2, Cvijici 2, Curea 1, Kurtovici 1, iar de la gazde s-au remarcat Sulland 8, Aune 5 reuşite.

Dragan Djukici, care a mai pregătit în România echipa masculină HC Odorhei, antrenează pentru prima dată în carieră o formaţie feminină.

Pentru campioana României este a doua victorie în grupa D, după 36-31 cu FTC Budapesta, la care se adaugă şi eşecul cu SG BBM Bietigheim, scor 28-30.

Cealaltă partidă din grupa D se va juca duminică între SG BBM Bietigheim şi FTC Budapesta.

După trei etape, CSM este lider temporar, cu 4 puncte, iar Vipers are un punct (locul 4).

Programul CSM Bucureşti în grupa D este următorul: CSM Bucureşti – Vipers (4 noiembrie), FTC Budapesta – CSM Bucureşti (11 noiembrie), CSM Bucureşti – SG BBM (18 noiembrie).

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale, care vor include câte şase echipe (trei din grupele A şi B în grupa 1 şi tot trei din grupele C şi D în grupa 2). În această fază se va lupta pentru sferturile de finală, în care vor ajunge primele patru clasate în grupele principale, şi care vor evolua pentru calificarea la Turneul Final Four.

Meciurile din grupele principale vor avea loc între 25 ianuarie – 10 martie 2019, cele eliminatorii din sferturi în 5-7 aprilie (turul) şi 12-14 aprilie 2019 (returul), iar Turneul Final Four va avea loc, din nou, la Budapesta, în 11-12 mai 2019.

În ultimele două sezoane, CSM Bucureşti a obţinut medalia de bronz a competiţiei, după ce în 2016 cucerea trofeul, şi se află la a patra participare consecutivă în Liga Campionilor.

Actuala deţinătoare a Ligii Campionilor este Gyor ETO.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.