Antrenorul FCSB, Bogdan Argeş Vintilă, a declarat, vineri, că atacantul Harlem Gnohere este bine după accidentarea suferită la cap, la meciul cu Astra. Tehnicianul a glumit, afirmând că jucătorul şi-a recunsocut coechipierii când a revenit la antrenament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a precizat că în meciurile următoare pot apărea în echipă jucători care au evoluat mai puţin, cum ar fi Vână şi Manea, chiar şi Pintilii.

"Lotul se face în funcţie de adversar, în funcţie de strategia pe care vrei să o abordezi la acel meci, în zona centrală am mulţi mijlocaşi, mi-au revenit toţi mijlocaşii, aşa că este posibil (n.r. ca Vână) să apară în aceste trei meciuri. Va juca şi Manea. Vom vedea până mâine, că mai avem un antrenament. Manea este un jucător bun, care e posibil să joace în aceste trei meciuri. Gnohere şi-a revenit complet, a avut două zile pauză după acel joc, după care a intrat în antrenament normal. Nu sunt probleme, ne-a recunsocut pe toţi. E foarte bine. Pintilii se antrenează cot la cot cu ceilalţi colegi, este sub contract. Viitorul lui şi-l stabileşte singur, nu i-l stabilesc eu. E posibil să joace. Nu pot să mă duc să-l întreb pe jucător dacă joacă sau nu. Am discuţiile mele cu el, în care îi spun că echipa are nevoie de el. Şi el răspunde < bine, Mister>. El este un jucător la dispoziţia mea. Atât timp cât are contract de jucător, este la dispoziţia antrenorului. Mie nu mi-a spus <vreau să mă las>. Asta e o decziie foarte grea. Doar el poate să o ia, când încheie contractul cu clubul. Mie nu mi-a fost uşor să mă las", a spus Vintilă.

El a adăugat că echipa va avea un program dificil în următoarae săptămână, în care va trebui să joace trei emciuri.

"Sunt trei jocuri în şapte zile în care orice jucător este posibil să apară în teren. Am un lot numeros cu jucători bun. Este o provocare (n.r. - să joace atâtea meciuri), acum trebuie să ştim să gestionăm refacerea după joc, cât şi componenţa echipelor care vor aborda jocurile. Simt că jucătorii sunt coenctaţi pentru acest joc, am cam fost tăvăliţi după meciul cu Astra, un joc pe care din punct de vedere statistic l-am dominat, dar ca rezultat ne-a fost defavorabil şi îi simt motivaţi pe jucători. Nu mă supără criticile, din contră, mă ajută, dar trebuie să fim realişti, am pierdut un joc. Nu sunt nici foarte încântat de numărul de laude, cum de altfel nu mă deranjează nici criticile. Dar prefer să fiu criticat constructiv. Eu sunt pus să anternez şi voi antrena atât cât este nevoie. (n.r. - că s-a vorbit de înlocuirea lui) Suntem FCSB şi aici suntem în prim-plan. Când eşti în prim-plan, îţi asumi anumite riscuri, anumite presiuni, care câteodată sunt artificiale. Dar se poate orice. Am vorbit cu partronul şi mi-a spus că nu sunt probleme şi să-mi văd de treabă. Nu îţi asigură nimeni nimic de azi pe mâine, important e să ai rezultate. Ce e sigur în ziua de azi? Şi când am câştigat am făcut anumite greşeli, dar le corectam. Acum au conştientizat că tot ce le spuneam eu, le spuneam pentru binele lor. După o înfrângere trebuie să gestionezi foarte bine momentul, pentru că e nevoie de o victorie acum şi trebuie montaţi jucătorii. Nu luăm ca reper meciul din tur, ci jocul nostru, nu ţin cont de ce a fost, e istorie, viitorul trebuie să îl scriem noi", a declarat Vintilă.

El l-a lăudat pe noul selecţioner Mirel Rădoi: "Îi urrez mult succes lui Rădoi, cunoaşte fotbalul românesc şi decziiile sunt ale lui. Nu am discutat cu jucătorii despre Mirel Rădoi. E un antrenor bun, îmi place."

Rugat să comenteze o eventuală paralelă între el şi Rădoi, antrenori cărora nu li se acordă şanse de la început, Vintilă a răspuns: "Nu ştii niciodată ce se întâmplă în viaţă. Mai sunt şi outsideri d-ăştia."

Întrebat dacă se condsideră un outsider, El a spus: Nu ştiu, poate alţii. Eu mă consider un antrenor normal, care vrea să muncească, atât."

Vintilă a urmărit meciul dintre Lazio şi CFR Cluj, scor 1-0, şi a admis, timid, că ardelenii ar fi meritat mai mult.

"Eu m-am uitat liniştit aseară la meci. A fost bunicel. Poate, poate (nr. - ar fi meritat mai mult CFR)", a spus tehnicianul despre rivală.

FCSB va întâlni, sâmbătă, în deplasare, de la ora 20.30, formaţia FC Voluntari, în etapa a XVIII-a a Ligii I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.