Jucătoarea belarusă de tenis Victoria Azarenka nu va participa la evenimentul organizat la Flushing Meadows în favoarea Ucrainei, a anunţat miercuri Federaţia Americană de tenis (USTA)

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru că prezenţa Victoriei Azarenka a fost contestată de jucătoarele ucrainene, tenismena din Belarus nu va participa la seria de meciuri demonstrative care se vor disputa miercuri la Flushing Meadows, în New York.

Fost număr 1 mondial şi componentă a Consiliului Jucătoarelor WTA, Azarenka (33 de ani) a fost de acord să participe la evenimentul organizat de USTA, ”Tenisul joacă pentru pace”, o serie de meciuri demonstrative destinate să marcheze o susţinere globală a Ucrainei în conflictul cu Rusia.

USTA a emis însă miercuri un comunicat în care explică de ce belarusa nu va participa la eveniment: ”După o analiză minuţioasă a elementelor şi în urma unei discuţii cu toate părţile implicate, am stabilit că Victoria Azarenka nu va lua parte la demonstraţia din această seară! Vika este un lider în circuit şi apreciem dorinţa ei de a participa însă, având în vedere sensibilităţile jucătorilor şi jucătoarelor din Ucraina, dar şi conflictul în curs, considerăm că aceasta este decizia corectă”, scrie în comunicatul USTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.