Vicepreşedintele Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Hermann Winkler, şi-a cerut luni scuze pentru o postare pe reţelele de socializare în care a ironizat vizita preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Berlin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a avut duminică discuţii cu cancelarul german Olaf Scholz, multe zone din centrul Berlinului fiind închise din motive de securitate în timpul vizitei sale.

Winkler, care conduce Asociaţia de Fotbal din Saxonia, în estul ţării, s-a plâns de închiderea drumurilor şi de alte restricţii de securitate, spunând că "cel puţin Memorialul sovietic din Parcul Treptower este încă în picioare deocamdată".

El a spus că oraşul s-a închis pentru vizita "unui fost actor ucrainean".

Memorialul din Parcul Treptower este un monument dedicat soldaţilor sovietici căzuţi în Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Winkler a crescut în Germania de Est.

DFB a declarat că afirmaţiile sale sunt inacceptabile şi că problema va fi ridicată la o întâlnire a şefilor asociaţiilor regionale după discuţia pe care şeful DFB, Bernd Neuendorf, a avut-o cu Winkler.

"În această discuţie, Neuendorf a spus foarte clar că afirmaţiile lui Winkler cu privire la preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au fost primite ca insuportabile şi ofensatoare", a precizat DFB într-un comunicat.

"El consideră că abordarea lui Winkler este incompatibilă cu principiile de bază ale DFB. Neuendorf va ridica problema acestui incident la reuniunea preşedinţilor federaţiilor regionale de miercurea viitoare".

Winkler, care între timp şi-a şters postarea, şi-a cerut scuze.

"Ea (postarea) a fost creată într-o situaţie foarte emoţionantă pentru mine, la memorialul din Parcul Treptower", a scris Winkler pe Facebook.

"Nu aş mai scrie din nou în acest mod. Îmi cer scuze pentru asta şi pentru iritarea pe care a provocat-o", a menţionat el.

Vizita lui Zelenski a făcut parte dintr-un turneu în weekend la mai mulţi aliaţi europeni cheie pentru a obţine sprijin militar şi financiar înainte de o contraofensivă ucraineană majoră aşteptată împotriva forţelor ruseşti care au invadat ţara sa anul trecut.

Winkler a fost vicepreşedinte al DFB, cea mai mare organizaţie sportivă unică din lume, cu peste şapte milioane de membri, din 2021.

El se ocupă de fotbalul juvenil pentru DFB şi, în afară de Federaţia Saxonia, conduce şi Federaţia de Fotbal din nord-estul Germaniei.

Germania va găzdui Campionatul European de fotbal în 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.