Germanul Sebastian Vettel a fost lovit de două din spate de Danil Kviat de la Red Bull, la Marele Premiu al Rusiei, care a avut loc duminică, iar pilotul de la Ferrari a dat drumul la un potop de înjurături prin radio după ce a abandonat cu monopostul avariat în barierele de protecţie ale pistei de la Soci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vettel a fost tamponat de două ori în startul MP al Rusiei de un "vechi prieten", rusul Danil Kviat. După ce monoposturile lor au avut contact şi etapa precedentă, la Shanghai, dar au terminat cu bine cursa, amândoi pe podium, de data aceasta Kviat a fost mai decis. El l-a ciocnit din spate pe Vettel până l-a proiectat în barierele de protecţie ale pistei. Întâi în virajul al doilea, când monopostul Ferrari al germanului a fost trimis în cel al colegului lui Kviat, Daniel Ricciardo.

Vettel a continuat, dar a fost lovit din nou de pilotul de la Red Bull, această a doua coliziune fiindu-i fatală maşinii lui Vettel, care s-a oprit în zidul de protecţie şi germanul a fost nevoit să abandoneze. Kviat a schimbat aripa-faţă şi a mers mai departe, dar a fost penalizat cu un "stop&go" de zece secunde, astfel că şi cursa lui a fost afectată.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"Ce dracu? Sunt aut. Cineva m-a lovit în (f...king) spate în virajul al doilea, apoi cineva m-a lovit în (f...king) spate din nou, în virajul al treilea. Ce (f..king) facem aici?", s-a adresat Vettel mecanicilor săi prin radio după accident.

La boxe, Vettel s-a mai liniştit şi a spus că nu are nimic cu Kviat. "Nu am nimic cu el, cred că a făcut o greşeală acum două săptămâni şi din nou astăzi. Este evident, dar asta nu mă ajută, pentru că nu mai sunt în cursă".

Germanul a mers la boxele fostei sale echipe şi a discutat cu şeful acesteia, Christian Horner. Managerul Red Bull a admis că Danil Kviat a ratat de două ori punctul de frânare. Horner a adăugat că rusul nu a stricat numai cursa lui Vettel, ci şi pe a lui Ricciardo, pentru că la prima ciocnire, monopostul lui Vettel a ricoşat şi l-a lovit şi avariat pe cel al australianului. 

"Din nefericire, cursa noastră a fost ruinată de la început. Cred că Dani a ales greşit punctul de frânare, evident că l-a lovit pe Seb, care apoi l-a lovit pe Daniel. Ambele aripi-faţă (n.r. - ale celor de la Red Bull) distruse, maşinile avariate rău şi rezultatul a fost niciun punct pentru niciunul dintre piloţii noştri şi cursa lui Sebastian ruinată de asemenea", a spus Horner, care a i-a ceut iertare lui Vettel în numele lui Kviat.

Rusul a comis toate aceste erori sub ochii preşedintelui Vladimir Putin, care a asistat la cursă. Kviat şi-a cerut iertare după cursă pentru ceea ce a făcut.

"Nu mă aşteptam să încetinească atât de mult şi am început să apăs pedala de frână, dar nu mai era presiune rămasă, pentru că iese de sub control când blochezi roţile-spate. Primul contact a fost aşa, la al doilea nu am văzut ce se întâmplă în faţa mea. A încetinit mult şi nu am avut timp să reacţionez", a explicat Kviat.

În urmă cu două săptămâni, Vettel şi Kviat au avut un alt incident, tot în primul tur, la Shanghai. La start, rusul a forţat pe interior depăşirea lui Vettel în primul viraj, unul la dreapta, germanul l-a văzut târziu şi, ca să evite o coliziune cu monopostul Red Bull, a tras spre stânga de volan şi a lovit maşina colegului său Kimi Raikkonen.

"Am avut contact, nu am avut de ales. A trecut un Red Bull pe interior ca un nebun", s-a scuzat Vettel prin radio către echipa sa.

În urma acestui accident, Raikkonen a trebuit să treacă pe la boxe cu avarii serioase. Venit din spate, Hamilton a lovit şi el un monopost, apoi a nimerit prin resturile Ferrariului, şi-a distrus aripa faţă şi cu greu a ajuns şi el la standuri.

Vettel şi-a cerut scuze mecanicilor săi de multe ori pentru incidentul cu Raikkonen. La final, s-a dus la finlandez şi a discutat cu el, apoi l-a prins pe Kviat înaintea festivităţii de premiere. Rusul a fost certat şi părea că nu înţelege ce i se reproşează. "A fost o nebuine ce ai făcut, ai trecut ca o torpilă. Dacă îmi păstram trasa ne ciocneam", a spus Vettel. "Suntem la curse. Nu ne-am ciocnit", a răspuns rusul. "Nu te-ai ciocnit tu! Când ataci ca un nebun să te aştepţi să-ţi avariezi maşina. Ai avut noroc de data asta, l-am avariat eu pe Kimi", a continuat cvadruplul campion mondial. "Suntem amândoi pe podium", a mai spus rusul, nedumerit.

În interviurile de la festivitatea de premiere, Vettel s-a mai calmat şi l-a lăsat în pace pe Kviat.

Cursa de la Soci a fost câştigată de Nico Rosberg, urmat de Lewis Hamilton, ambii de la Mercedes şi de Kimi Raikkonen de la Ferrari. Ricciardo a fost al 11-lea, iar Kviat al 15-lea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.