Pilotul olandez Max Verstappen a fost sancţionat de FIA cu muncă în folosul comuntăţii, pentru că a vrut să-l bată pe Esteban Ocon, la Marele Premiu la Braziliei. Sportivul echipei Red Bull spune că nu a stabilit deocamadată cu FIA ce activitate va efectua, dar a precizat că nu va face orice, pentru că nu vrea să pară un idiot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu siguranţă, nu am de gând să par prost. Mă gândesc că deja am fost tratat foarte dur, aşa că o să găsim ceva potrivit, pentru că nu am de gând să arăt ca un idiot. Vom discuta, echipa cu FIA, ce vom face. Dacă am fost de acord cu sancţiunea, nu prea mai contează, nu? Ce poţi să faci? O consider un pic aspră, dar, da, vom găsi o soluţie", a declarat Verstappen, pentru Sky Sport.

La 11 noiembrie, aflat la condcuerea cursei de la Interlagos, Max Verstappen şi-a văzut şansele la victorie năruite în turul 44/71 de francezul Esteban Ocon de la Force India, care l-a acroşat, în momentul în care pilotul de la Red Bull îl depăşea cu un tur. Verstappen a reuşit să continue cursa, dar nu a mai putut recupera prima poziţie, terminând al doilea, după Hamilton, în timp ce Ocon a fost penalizat cu un "stop and go".

Olandezul de 21 de ani l-a căutat la standuri pe francez după cursă şi l-a îmbrâncit de mai multe ori pe francezul de 22 de ani.

Comisarii FIA nu au rămas indiferenţi la agresiunea lui Verstappen şi l-au sancţionat pe pilotul Red Bull cu două zile de muncă în interes general, pe care trebuie să le efectueze în următoarele şase luni. Aceştia au acceptat explicaţia olandezului, potrvit căreia nu a intenţionat să-l lovească pe Ocon, dar a fost provocat şi şi-a pierdut sângele rece.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.