Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Principatului Monaco, a cincea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Plecat de pe locul 7 al grilei de start, septuplul campion mondial Lewis Hamilton (Mercedes) a trecut linia de sosire pe aceeaşi poziţie. Britanicul a stabilit cel mai rapid tur al cursei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pilotul echipei Ferrari Charles Leclerc, care ar fi trebui să plece din pole position la cursa din oraşul său natal, nu a luat startul, duminică, din cauza unei probleme mecanice la transmisia monopostului său.

Locul său pe grilă a rămas liber, Verstappen fiind cel care a preluat conducerea cursei după start şi a trecut primul linia de sosire. Acesta este prima victorie a olandezului la Monte Carlo, a doua în acest sezon şi a XII-a din carieră.

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), plasat la start imediat după Verstappen, a abandonat în turul 31/78, de pe locul al doilea, din cauza faptului că la intrarea la boxe, mecanicii nu au putut să-i schimbe roata dreapta-faţă, din cauza prezonului blocat.

Podiumul a fost completat de spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) şi de britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes), clasaţi în ordine pe locurile 2-3.

Mexicanul Sergio Perez (Red Bull) a trecut linia de sosire al patrulea, înaintea germanului Sebastian Vettel (Aston Martin), clasat al cincilea şi care câştigă primele puncte la noua sa echipă, şi a francezului Pierre Gasly (Alpha Tauri), al şaselea.

Pe locurile 8-10 s-au clasat în ordine canadianul Lance Stroll (Aston Martin), francezul Esteban Ocon (Renault) şi italianul Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo).

Jucătoarea de tenis Serena Williams a fluturat steagul cu pătrăţele albe şi negre la finalul cursei.

În clasamentul piloţilor, Verstappen a trecut pentru prima dată în carieră pe locul I, cu 105 puncte, fiind urmat de Hamilton, 101 puncte, de Norris, 56 de puncte, şi de Bottas, 47 de puncte.

La constructori, Red Bull a trecut de asemenea în frunte, cu 149 de puncte, echipă urmată de Mercedes, 148 de puncte, de McLaren, cu 80 de puncte, şi de Ferrari, cu 78 de puncte.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Azerbaidjanului, va avae loc, la 6 iunie, la Baku.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.