Grecul Vassilios Skouris, fost preşedinte al Curţii Europene de Justiţie, a fost ales, joi, la conducerea Comisiei de Etică a FIFA, pentru un mandat de patru ani, relatează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Skouris, ales la Congresul FIFA din Bahrain, îi succede germanului Hans-Joachim Eckert, care a jucat un rol important în sancţionarea fostului preşedinte FIFA Joseph Blatter şi a fostului conducător UEFA, Michel Platini.

Maria Claudia Rojas, din Columbia, a fost aleasă la conducerea camerei de instrucţie din Comisia de Etică a FIFA, ca succesoare a investigatorului elveţian Cornel Borbely. 

FIFA a decis, în această săptămână, să nu prelungească mandatul şefului Comisiei de Etică, Hans-Joachim Eckert, şi investigatorului Cornel Borbely, care au avut, printre altele, un rol important în sancţionarea lui Blatter. FIFA le-a recomandat membrilor să nu-i voteze pe cei doi, în cadrul Congresului din Bahrain.

Blatter a fost preşedintele FIFA timp de 17 ani, până spre sfârşitul anului 2015, când a fost suspendat pentru implicarea în scandalul de corupţie din cadrul forului mondial. El a fost suspendat opt ani din orice activitate legată de fotbal în decembrie 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.