Vasile Miriuţă este noul antrenor principal al echipei FC Hermannstadt, el semnând un contract valabil până în vara anului 2019, cu posibilitate de prelungire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În aceeaşi zi în care a ajuns la un acord cu Alexandru Pelici pentru rezilierea contractului, FC Hermannstadt a ajuns la un acord cu Vasile Miriuţă pentru preluarea echipei din Liga 1. Miriuţă a semnat, în această după-masă, un contract valabil până în vara anului 2019, cu posibilitate de prelungire, iar imediat după a condus primul antrenament al noii sale echipe, pe gazonul Stadionului Municipal”, precizează gruparea din Sibiu.

Tehnicianul a declarat că s-a înţeles uşor cu oficialii sibieni şi că îşi propune ca obiectiv clasarea formaţiei în primele opt locuri ale clasamentului, la finalul sezonului.

”Nu mi-a fost greu să ajung la o înţelegere cu oamenii de aici. Aşa suntem noi, ardelenii. Ne-am cunoscut prima dată ieri, iar astăzi am semnat. Sunt nişte oameni minunaţi, care doresc binele echipei, aşa cum îl doresc atât eu, cât şi toată suflarea din oraş, inclusiv jucătorii. Am semnat un contract valabil până la anul, în vară. Eu unul îmi doresc clasarea pe unul din primele 8 locuri. Jucătorii sunt băieţi buni, muncitori. Le-am spus şi lor că o luăm de la zero. Chiar au caracter şi sunt sigur că împreună vom face treabă bună, pentru că e în interesul tuturor, şi al lor mai ales, să joace foarte bine”, a declarat noul antrenor principal al echipei.

Vasile Miriuţă a mai declarat că staful tehnic va fi completat cu încă trei membri, iar la nivelul lotului o decizie va lua după ce îi va vedea câteva zile la antrenamente pe jucători.

”Mai vin un antrenor secund, care e şi metodist, un doctor şi un kinetoterapeut. În ceea ce priveşte lotul, vom vedea în zilele următoare. Dacă vom mai aduce, trebuie să aducem ceva mai bun decât avem. Îmi trebuie câteva zile să vedem ce şi cum. Am văzut câteva jocuri, mi-am făcut o părere, dar orice jucător care ne poate ajuta e bine-venit”, a mai spus tehnicianul.

Miriuţă a făcut referire şi la parcursul echipei FC Hermannstadt în prima parte a sezonului, considerând că ”alb-roşii” au fost urmăriţi de ghinion: ”Le-a lipsit şi şansa. În fotbal trebuie să ai şi noroc”.

Vasile Miriuţă are 50 de ani şi este născut în Baia Mare. Ca jucător, a îmbrăcat tricoul echipelor FC Maramureş, Dinamo Bucureşti, Gloria Bistriţa, Gyor ETO, Videoton, Ferencvaros, Ujpest (ultimele patru din Ungaria), Cottbus şi Duisburg (ambele din Germania). A fost selecţionat în echipa naţională a Ungariei, pentru care a evoluat în 9 meciuri, marcând un gol.

Cariera de antrenor şi-a început-o în Germania, la echipa U19 a clubului Energie Cottbus. A mai trecut pe la echipa a doua a clubului din Cottbus, Ceahlăul Piatra Neamţ, CFR Cluj, Gyor ETO, ASA Tg. Mureş, Cottbus şi Dinamo Bucureşti. Ultima sa echipă a fost Dinamo, de care s-a despărţit în primăvara acestui an.

După 12 etape, FC Hermannstadt ocupă locul 13 în clasamentul Ligii 1, cu 8 puncte. În etapa viitoare, echipa sibiană joacă la Târgu Mureş, pe Stadionul Trans-Sil, cu Astra Giurgiu. Meciul e programat sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 16.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.