Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dâncu, a declarat că echipa pe care ministerul o patronează, CSA Steaua, nu merita sportiv să promoveze în Liga I, dar a precizat că FRF nu ar fi trebuit să-i interzică disputarea barajului pentru accederea în primul eşalon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Steaua, echipa MAPN, nu poate promova şi sunt două motive importante. În primul rând, în momentul ăsta nu avem o echipă de promovat, drept pentru care s-a clasat pe locul patru. În acest moment, să fim serioşi, bugetul echipei şi performanţa echipei nu-i permite să fie o echipă de top în Liga 1. A părut să nu conteze faptul că la baraj a câştigat dreptul de a promova. Conform legii, în România, echipele departamentale nu pot să joace în liga profesionistă. Este anormal acest lucru şi nu mi se pare normal să nu aibă şansa de a promova, pentru că nu poţi să participi la un campionat în care nu ai dreptul să câştigi. Am discutat cu echipa. Evident că pentru anul viitor ne pregătim pentru o echipă care să se lupte pentru intrarea în Liga 1. Dreptul l-ar putea avea în două feluri. Schimbăm legea, ceea ce nu cred că este cazul. Cred că cea mai bună şansă pentru ei ar fi organizarea echipei Steaua după modelul Dinamo Bucureşti. Cred că aceasta este calea cea mai bună. Vom face aceste modificări foarte repede. Echipa trebuie schimbată mult, trebuie aduşi oameni noi, trebuie să devină o echipă profesionistă”, a declarat ministrul, potrivit euronews.ro.

El a precizat că FCSB, gruparea patronată de Gigi Becali, nu a făcut demersurle legale pentru a juca pe noul stadion Steaua.

"FCSB-ul, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naţionale, ci să încerce să facă o cerere la minister, care ar fi însemnat o hotărâre de guvern, pentru că, astăzi, Steaua este o unitate militară, fiind proprietatea Ministerului Apărării. Trebuia făcută o hotărâre de guvern. Dura mai mult dacă făceau din timp. Poate se aproba acest lucru în şedinţa de guvern”, a explicat Dîncu.

Deşi este considerat un apropiat al campioanei CFR Cluj, el a dezvăluit că, de fapt, ţine cu Dinamo.

"Am câteva echipe cu care ţin. Prima şi cea mai veche iubire a mea este, din păcate, un eşec fotbalistic în acest moment, Dinamo Bucureşti. Sufăr când mă uit la ce a mai rămas din echipa Dinamo Bucureşti. Evident că iubesc echipa din Bistriţa, Gloria Bistriţa, pentru că acolo m-am născut, dar şi echipele din Cluj. Am fost mai apropiat de echipa CFR Cluj, care a făcut performanţă internaţională şi mie îmi place să premiez excelenţa”, a spus Vasile Dîncu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.