Nasser Al-Khater, CEO al Comitetului de Organizare a Cupei Mondiale din 2022, a declarat, joi, că nu va exista vreo diferenţă între vânzarea de alcool în zona stadioanelor care vor găzdui CM din Qatar şi cea de la turneele finale precedente, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Cred că există o idee falsă în ceea ce priveşte vânzarea de alcool la stadioane. Vom proceda la fel ca la orice alt turneu final al Cupei Mondialr”, a spus Al-Khater într-o conferinţă de presă susţinută la Doha, cu 73 de zile înainte de startul CM.

În timpul turneului, în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, vor exista standuri cu bere în zona stadioanelor. Acestea vor fi deschise cu trei ore înainte de startul meciurilor şi până la 30 de minute înainte de start. Standurile se vor redeschide timp de o oră, după fluierul final.

În principalul “fan zone” din Doha, consumul de alcool va fi posibil începând cu ora 18.30. “Această limită de timp nu este valabilă şi pentru alte fan zone-uri şi pentru hotelurile care vând alcool”, a explicat Al-Khater.

În Qatar, ţară musulmană conservatoare, alcoolul poate fi cumpărat doar de rezidenţii care nu sunt musulmani de la un magazin guvernamental şi de la aproximativ 30 de baruri şi restaurante din incinta hotelurilor. În mod normal, consumul de alcool în public este interzis în afara locurilor menţionate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.