Atletul jamaican Usain Bolt a declarat, sâmbătă seară, după ce a fost învins de americanii Justin Gatlin şi Christian Coleman în finala de 100 metri de la Campionatele Mondiale de la Londra, că startul său a fost foarte slab, informează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acest oraş este fantastic pentru mine şi vreau să mulţumesc publicului londonez pentru susţinere. Startul meu a fost foarte slab, m-a omorât. În mod normal puteam să revin până la final, dar aici au fost Campionatele Mondiale. Am fost puţin stresat, deoarece am încercat să fac cea mai bună cursă. Publicul m-a împins de la spate, nu puteam să găsesc o astfel de atmosferă în altă parte. A fost fantastic. Îmi pare rău că nu am putut să fac mai mult pentru ei", a spus Bolt, aflat la ultima cursă de 100 metri din carieră.

Sprinterul jamaican a avut unul dintre cei mai slabi timpi de reacţie la start, 0.183, în timp ce Gatlin (0.138) şi Coleman (0.123) au avut o plecare foarte bună. Bolt a revenit pe ultimii metri, dar nu a mai putut să-i depăşească pe cei doi americani. Coleman a condus peste 80 la sută din cursă, dar a fost întrecut în final de Gatlin.

Usain Bolt, în vârstă de 30 de ani, se va retrage din activitate după Campionatele Mondiale de atletism.

Jamaicanul are în palamares opt titluri olimpice, 11 medalii de aur, două de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.