Jucătoarea britanică Emma Răducanu, 18 ani, locul 150 WTA, venită din calificări, şi sportiva canadiană şi Leylah Fernandez, 19 ani, locul 73 WTA, vor juca finala de simplu feminin la turneul de grand slam US Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Răducanu a trecut în semifinale de Maria Sakkari din Grecia, locul 18 WTA şi cap de serei numărul 17, scor 6-1, 6-4, într-o oră şi 24 de minute. Britanica nu a pierdut un set tot turneul.

Fernandez a învins-o în penultimul act pe favorita 2, Arina Sabalenka din Belarus (2 WTA), scor 7-6 (3), 4-6, 6-4, în două ore şi 21 de minute.

Britanica este prima jucătoare ajunsă în finala unui turneu major după ce a venit din calificări.

Va fi prima finală de turneu major între sportive atât de tinere, după cea din 1999 de la US Open, câştigată de Serena Williams în faţa Martinei Hingis.

De asemenea, va fi prima finală majoră între jucătoare care nu sunt cap de serie.

Câştigătoarea turneului va primi 2,5 milioane de dolari şi 2.000 de puncte WTA, iar finalista, cu 1,25 de milioane de dolari şi 1.300 de puncte WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.