Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat în finala turneului de categorie WTA International de la Praga, după ce a învins-o, sâmbătă, în semifinale, pe Irina Begu, locul 82 WTA, cu scorul de 7-6 (2), 6-3. Pentru Simona Halep este finala cu numărul 38 din carieră, a doua consecutivă. Ea are 20 de trofee în palmares. Simona Halep a declarat sâmbătă, după victoria din meciul cu Irina Begu, de la Praga, că se bucură de faptul că a ajuns în finală la primul turneu disputat după pandemia de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Halep: Este un sentiment plăcut să joc finala la primul turneu disputat după pandemie

Cele două românce au oferit un meci cu multe greşeli în prima parte, care s-a transformat într-o încleştare în partea secundă. Halep a evoluat pe modul economic, în timp ce Begu a luptat şi s-a autodepăşit, în condiţiile care a mai jucat, sâmbătă, două seturi, în sfertul cu spaniola Sara Sorribes Tormo.

Begu a început jocul cu agresivitate, cu mingi lungi, trimise variat, când spre linia din stânga, când spre cea din dreapta şi a profitat de numeroasele greşeli neforţate ale Simonei Halep.

Numărul 2 mondial a fost generoasă cu compatrioata ei şi i-a oferit multe puncte. Cu trei duble greşeli în ghemul al treilea, Halep şi-a cedat serviciul prima dată, dar a recuperat break-ul în ghemul următor.

Simona Halep s-a ferit cât a putut de dreapta adversarei sale, jucând-o mult pe rever, dar precizia fostului lider WTA a continuat să fie redusă. Ea şi-a mai pierdut o dată serviciul, la 3-3, după ce salvase patru mingi de break, apoi Begu s-a desprins la 5-3.

Halep a continuat presiunea pe reverul colegei ei de echipă de FedCup şi a reuşit să revină şi să egaleze la 5. Dar Simona a servit slab sâmbătă şi Begu a reuşit rebreak-ul.

La 6-5, Irina Begu a chemat asistenta medicală pentru a-i pansa mâna dreaptă, cu care ţine racheta. Rănile formate la mână au afectat jocul Irinei şi Simona a înţeles repede situaţia şi a preluat iniţiativa.

Mai agresivă şi mai exactă decât a fost până atunci, Halep a reuşit un nou rebreak şi s-a impus apoi în tie-break, cu 7-2, după 55 de minute de joc.

Simona Halep început setul al doilea la fel cum l-a încheiat pe primul, jucând bine, agresiv şi s-a distanţat la 2-0, după un break în ghemul întâi. La 1-3, Begu şi-a găsit o ferocitatea puţin aşteptată după problemele fizice avute şi a egalat la 3. Finalul a fost însă de partea jucătoarei de pe locul 2 WTA, care nu a mai cedat nimic şi s-a impus cu 6-3, după o oră şi 31 de minute de joc.

În ultimul act, Simona Halep va evolua cu Elise Mertens din Belgia, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3, care a trecut, tot sâmbătă, în semifinale, cu 7-5, 7-6 (4), de sportiva cehă Kristyna Pliskova, locul 69 WTA.

Halep are 3-1 în întâlnirile directe cu sportiva belgiană, ultima având loc în acest an, la Australian Open, în optimi, scor 6-4, 6-4, pentru româncă.

Mertens i-a "furat" un trofeu Simonei Halep, după 3-6, 6-4, 6-3, în finala ediţiei 2019 a Qatar Open.

Halep s-a mai întâlnit de două ori cu Mertens, câştigând cu 6-1, 6-2, în sferturi, la Roland Garros şi cu 6-0, 6-3, în optimi, la Madrid, ambele în 2018.

Finalele jucate până acum de Simona Halep sunt următoarele:

Titluri WTA de simplu: 20 - Dubai (Premier) - 2020, Wimbledon (Grand Slam) - 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 17 - Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.