Reprezentativa under 21 a României, pregătită de Emil Săndoi, va disputa anul viitor un meci amical cu Germania, pe noul stadion din Sibiu. Investiţia la stadion a fost de peste 200 de milioane de lei. Arena a fost omologată de FRF şi LPF şi se va demara procedura de omologare UEFA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partida se va disputa la 28 martie.

În perioada respectivă, selecţionata Under 21 va mai disputa un meci cu un adversar ce va fi anunţat în următoarele zile.

Stadionul Municipal Sibiu a fost inaugurat marţi, în cadrul unui eveniment la care a participat si preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Meciul inaugural va fi în 10 decembrie, între AFC Hermannstadt şi Farul Constanţa, din etapa a 20-a a Superligii.

“Am finalizat lucrările de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu, o investiţie amplă, în valoare de 211 de milioane de lei, finanţată exclusiv din bugetul local al Sibiului – deci, fiecare sibian a contribuit financiar la realizarea lui. Acesta este un obiectiv necesar şi mult aşteptat, completând portofoliul de lucrări pe care le finanţăm în educaţie, sănătate şi infrastructura rutieră, pentru transportul public şi pentru biciclete. Sibienii îşi doresc să facă sport şi să vadă sport aşa că, noi, ca administraţie locală, investim în egală măsură şi în acest domeniu precum şi în obiective de timp liber, pentru ca Sibiul să fie un oraş în care se trăieşte frumos.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Stadionul Municipal Sibiu a fost deja omologat de Federaţia Română de Fotbal şi de Liga Profesionistă de Fotbal, urmând să se demareze procedura de omologare UEFA, acesta fiind construit la standardele corespunzătoare gradului IV. 

Stadionul este destinat în primul rând fotbalului. Tribuna oficială, tribuna II şi cele două peluze oferă 13.013 locuri, fiind create 16 căi de acces spre acestea. Arena include vestiare pentru sportivi, antrenori şi copii de mingi, săli de masaj, cabinete medicale, saune, o sală de antrenament şi o sală de forţă. Stadionul include spaţii generoase şi pentru reprezentanţii mass media, acestea însumând peste 3.500 de mp: sală pentru conferinţe, spaţii de lucru generoase, cu acces la WiFi, trei studiouri TV, sală pentru crainici, camere pentru machiaj, etc.  La exterior, în tribuna I, tribuna II, peluza nord şi peluza sud au fost create spaţii pentru amplasarea camerelor TV pentru transmisiuni. Sistemul de broadcasting este precablat pe fibră optică, o dotare modernă şi utilă pentru transmisiuni. De asemenea, pentru carele TV a fost rezervată şi o parcare, în colţul dinspre str. O. Goga.

Nocturna asigură iluminarea impusă de cerinţele standardului UEFA. Pentru iluminatul terenului de joc se vor utiliza proiectoare, echipate cu lămpi cu LED. Aparatele utilizează fascicule luminoase foarte convergente care nu produc poluare luminoasă, consumul energetic fiind astfel redus.

Cele două tabele de marcaj, full color, fiecare cu dimensiunea 8,96 x 4,80 m, vor putea afişa logo-uri grafice, animaţii şi vor prelua imagini LIVE. Tabelele sunt electronice, cu leduri cu EMC (compatibilitate electromagnetică) şi sunt speciale pentru exterior, asigurând vizibilitate chiar şi în lumina soarelui.

Stadionul oferă infrastructura pentru atletism şi box. Pe stadion este disponibilă o pistă pentru atletism în lungime de 400 m, cu 4 culoare de 1,22 m lăţime fiecare. De asemenea, la subsolul tribunei II este amenajată o sală de atletism, cu vestiare şi grupuri sanitare proprii. Sala a fost transmisă în folosinţa gratuită a Clubului sportiv şcolar Şoimii, Primăria Sibiu sprijinind astfel juniorii care se pregătesc pentru performanţă.  

Stadionul cuprinde şi o sală de box, cu vestiare şi grupuri sanitare proprii.

Stadionul Municipal Sibiu este optimizat pentru persoanele cu dizabilităţi. Acestea au în primul rând căi de acces dedicate. Pe Stadion au fost create 20 de locuri speciale pentru spectatorii în scaun cu rotile şi alte 20 pentru aparţinătorii acestora. De asemenea, 6 locuri de parcare sunt rezervate în acest scop. Din totalul de 90 de grupuri sanitare amenajate în Stadion, 7 sunt dedicate persoanelor cu dizabilităţi.

Locaţie nouă pentru concerte de calibru mare. Pe lângă funcţiunea principală, sportivă, Stadionul va putea servi şi ca locaţie pentru evenimentele de tip concert, cu un public numeros. Regulamentul prevede şi această posibilitate de închiriere şi tarifele aferente, inclusiv măsurile de protecţie a gazonului şi condiţiile de desfăşurare.

Există la arenă 21 de spaţii de alimentaţie publică. Cele 21 de astfel de spaţii sunt distribuite în toate ariile Stadionului: 9 în tribuna I la etajul I, 4 la parterul tribunei II, 5 spaţii la etajul I al peluzei nord şi alte 3 spaţii la parterul peluzei sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.