Mai multe materiale pirotehnice s-au găsit de către jandarmi aspra suporterilor, înaintea meciului Dinamo – FCSB, din etapa a 17-a a Superligii, anunţă Jandarmeria Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - 

Pe timpul pauzei meciului, un suporter al echipei FCSB a fost depistat în timp ce recupera opt materiale pirotehnice (torţe), ascunse într-o zonă a peluzei Sud, cu scopul de a fi folosite pe timpul desfăşurării partidei de fotbal.

În consecinţă, au fost întocmite actele necesare pentru continuarea cercetărilor, iar materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării şi predării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Pe timpul accesului în arena sportivă, atât în zona destinată suporterilor oaspeţi, cât şi în zona destinată suporterilor echipei gazdă asupra a 11 persoane au fost găsite materiale pirotehnice. În consecinţă, au fost întocmite actele necesare pentru continuarea cercetărilor, iar materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării şi predării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, asupra unei persoane au fost găsite substanţe interzise (materii vegetale), motiv pentru care au fost întocmite actele necesare sesizării organelor de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 143 din 2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, pe timpul deplasării suporterilor dinamovişti pe Bulevardul Pierre de Coubertin, mai mulţi suporteri au fost observaţi consumând băuturi alcoolice, iar la solicitarea forţelor de ordine de a înceta acest comportament ilegal, aceştia au devenit recalcitranţi, motiv pentru care 5 persoane au fost conduse la autospeciala jandarmeriei şi au fost sancţionate contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, pe timpul accesului în complexul sportiv, cu ocazia controlului efectuat asupra unui autovehicul, au fost găsite 51 de materiale pirotehnice ascunse în portbagajul acestuia (10 baterii, însumând 1126 de focuri şi 41 de artificii, însumând 410 focuri). În consecinţă, au fost întocmite actele necesare pentru continuarea cercetărilor, iar materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării şi predării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.