Marius Copil a pierdut, scor 6-7 (5), primul set al finalei turneului de la Basel, pe care o dispută cu elveţianul Roger Federer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat la serviciu, Federer a început în forţă, cu doi aşi şi un ghem la zero. Copil a răspuns aproape în acelaşi del, tot cu doi aşi, dar doar o mică eroare la o minge la fileu l-a împiedicat să încheie şi el ghemul la 0. Apoi serviciul campionului elveţian s-a gripat şi Copil a reuşit să obţină break-ul, cu o evoluţie curajoasă. Serviciul şi reverul l-au ajutat pe tenismenul român să-şi consolideze avantajul, 3-1.

Federer şi-a corectat serviciul, s-a apropiat la 2-3 şi a făcut şi el break, profitând de câteva mingi ale adversarului care s-au oprit în banda fileului şi de o primă dublă greşeală a acestuia. Cu ceva emoţii în ghemul al şaptelea, în care a comis două duble, fostul lider ATP a revenit în avantaj, cu al treilea ghem câştigat la rând.

Marius Copil a oprit ascensiunea rivalului, egalând la 4, apoi cei doi jucători şi-au fructificat serviciul până la 6-6. Echilibrul la serviciu s-a păstrat şi în tie-break până la 3-3, când Copil a ratat o scurtă, iar mini-break-ul obţinut de elveţian a fost suficient pentru a-şi trece setul pe tabelă, cu 7-6 (5), după ceva mai mult de 45 de minute de joc.

Marius Copil s-a calificat pentru prima dată în finala unui turneu de 500 de puncte. Pentru tenismenul român este a doua finală ATP din carieră, după cea de la Sofia, tot din acest an, însă la un turneu de 250 de puncte.

Roger Federer este pentru a 151-a oară în ultimul act al unui turneu, câştigând de 98 de ori până în prezent.

Calificarea în finală este recompensată cu 209.715 euro şi cu 300 de puncte ATP, iar trofeul cu 427.765 de euro şi 500 de puncte ATP. Pentru român, accederea în finală reprezintă faptul că va încasa cel mai mare premiu în bani din carieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.