Antrenorul FCSB, Bogdan Argeş Vintilă, consideră că rezultatul de egalitate din derbiul cu Dinamo este injust, deoarece echipa lui a avut mai multe ocazii. Căpitanul echipei Dinamo, Dan Nistor, a declarat, sâmbătă seară, că formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare ar fi trebuit să primească un penalti în prima repriză a meciului cu FCSB, subliniind însă că este mulţumit de remiza cu FCSB. FCSB a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-1), meciul disputat, sâmbătă, pe teren propriu, pe Arena Naţională, cu rivala Dinamo, în etapa a XII-a a Ligii I. Partida a fost întreruptă zece minute în prima repriză din cauza incidentelor. Fotbalistul dinamovist Denis Ciobotariu a declarat după meci că echipa sa a fost dezavantajată şi ar fi meritat victoria. Mijlocaşul Florinel Coman a declarat că FCSB merita victoria şi şi-a cerut scuze pentru că i-a aplaudat ironic pe fanii dinamovişti la un corner, gest pentru care a primit cartonaşul galben.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dan Nistor spune că Dinamo trebuia să primească un penalti în prima repriză a meciului cu FCSB, dar este mulţumit de remiză
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
CITEȘTE ȘI Vintilă: Rezultatul este injust
CITEȘTE ȘI Manea: Am avut probleme doar la faze fixe, nu la acţiuni. Terenul se rupe foarte rău
CITEȘTE ȘI Uhrin: Trebuie să luptăm mai mult. Dacă ne concentram tot meciul am fi câştigat
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE - “Mergem mai departe şi sperăm ca la următorul meci să câştigăm. Noi am avut probleme doar la faze fixe, nu cred că ne-au creat probleme la acţiuni. Terenul ne-a pus puţin probleme, se rupe foarte rău. Cu Bogdan Vintilă lucrăm foarte mult tactic, cu mingea, să pasăm mai bine, să creăm relaţii de joc”, a spus Manea la Digi Sport.

UPDATE - "Este un punct, dar cred că meritam mai mult. A fost un gol norocos, am intrat motivat să dau gol, am avut galeria fenomenală, care ne-a împins de la spate. Fanii dinamovişti m-au înjurat, au fost mulţi, ce pot spune? Decizia arbitrului de a opri jocul a fost corectă. Îmi cer scuze că i-am aplaudat ironic, mai mult nu am ce zice. Lucrurile îmi merg foate bine, cred că sunt un fotbalist mai matur, mă simt mai puternic fizic şi mental şi asta îmi dă încredere", a declarat Coman la Digisport.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE - ”Mă bucur că am reuşit să-mi ajut echipa şi mi-am îndeplinit un vis prin acest gol: să marchez într-un derbi cu Steaua. Am jucat fundaş dreapta, m-am adaptat destul de bine şi încă o dată mă bucur că am înscris. Sunt sigur că puteam mai mult, am fost şi defavorizaţi, am primit multe cartonaşe galbene, am avut şi un penalti din câte am înţeles. Am avut foarte multe ocazii, ne pare rău că nu am reuşit să mai marcăm. Ne pare rău că în această seară am putut doar un egal. Ne pare rău că la 19 ani de la tragedie (n.r. – decesul lui Cătălin Hîldan) nu am reuşit să câştigăm. Cred că meritam victoria. Am avut ocaziile mai mari şi acest meci putea să se termine altfel”, a spus Ciobotariu la Digi Sport.

UPDATE - Au marcat: Coman '28 / Ciobotariu '9.

Min. 9, 0-1: Nistor a executat un corner de pe partea dreaptă şi Ciobotariu a înscris cu capul;

Min. 28, 1-1: Tănase şi Coman au combinat în careul oaspeţilor, iar ultimul a forţat o pătrundere printre fundaşii dinamovişti şi a marcat cu un şut la colţul scurt, din marginea careului mic.

UPDATE - La un corner pe care urma să-l execute de pe partea stângă de Florin Coman, fanii au aruncat cu obiecte în teren şi au scandat injurii rasiste la adresa jucătorului FCSB.

Galeria dinamovistă a scandat: "Ţiganule" şi "Afară cu ungurii din ţară".

Arbitrul Istvan Kovacs a trimis jucătorii la cabine şi meciul a fost oprit zece minute. Arbitrul de centru a fost şi el lovit de un obiect venit din peluza dinamovistă.

Dacă incidentele vor continua, partida ar putea fi oprită definitiv.

Dinamo a deschis scorul prin Ciobotariu, în minutul 9, iar FCSB a egalat prin Coman, în minutul 28.

- Jocul a început cu o mică întârziere, din cauza petardelor aruncate de fanii celor două echipe.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Fanii dinamovişti prezenţi la meci l-au omagiat pe Cătălin Hîldan, la împlinirea a 19 ani de la moartea “Unicului Căpitan”.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
De asemenea, în deschiderea derbiului a fost lansat imnul oficial al Casei Liga I, intitulat "România, te iubesc!”, compus şi interpretat de Ştefan Stan.

Cele două echipe evoluează în următoarele formule:

FCSB: Bălgrădean – C. Manea, L. Cristea, Planic, Panţîru – Vînă, Ov. Popescu, Oaidă  – Man, Fl. Tănase, Fl. Coman. Antrenor: Bogdan Vintilă

Dinamo: Piscitelli – D. Ciobotariu, M. Popescu, Puljic, Corbu – Mrzljak, I. Filip – Neicuţescu, Nistor, Moldoveanu – Montini. Antrenor: Dusan Uhrin.

Meciul este arbitrat de Istvan Kovacs, ajutat de Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene. Arbitru de rezervă este Iulian Călin, iar observatori Alexandru Deaconu şi Eduard Alexandru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.