Cea de-a 29-a ediţie a Universiadei de vară va debuta sâmbătă, la Taipei (Taiwan), întrecerile fiind programate până în 30 august. Delegaţia României include 91 de sportivi, care vor concura în 11 discipline, iar portdrapelul tricolorilor va fi gimnasta Larisa Iordache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă mulţumesc pentru oportunitatea primită. Mă bucur că am ocazia să fiu portdrapelul delegaţiei României la Universiadă. Este prima experienţă de acest gen pentru mine şi cred că mă voi bucura foarte mult de moment. Sper din suflet să avem o experienţă minunată, toată delegaţia României, pe tot parcursul desfăşurării Universiadei”, declara Larisa Iordache înaintea plecării spre Taiwan.

Participarea la Universiadă este permisă sportivilor studenţi, care nu depăşesc vârsta de 28 de ani, cu excepţia baschetului, unde pot concura sportivi în vârstă de maximum 25 de ani.

Sportivii români vor concura la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo masculin, gimnastică artistică, scrimă şi judo.

La ediţia din 2015, de la Gwanju (Coreea de Sud), România a obţinut 7 medalii (una de aur, trei de argint, trei de bronz), ocupând locul 29 în clasamentul pe naţiuni.

România a fost gazda ediţiei de iarnă a competiţiei, în 1951 (Poiana Braşov), şi a celei de vară din 1981 (Bucureşti).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.